Dobro došli

Dobro došli na web Auto-moto karting kluba Cobra iz Virovitice.

Formula 1

Formula 1 - sezona 2019.

Zadnja utrka Velika nagrada Kine (14.04.2019.)

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Sebastian Vettel
4. Max Verstappen
5. Charles Leclerc

Poredak vozača
1. Lewis Hamilton 68
2. Valtteri Bottas 62
3. Max Verstappen 39
4. Sebastian Vettel 37
5. Charles Leclerc 36

Poredak konstruktora
1. Mercedes 130
2. Ferrari 73
3. Red Bull Racing Honda 52
4. Renault 12
5. Alfa Romeo Racing Ferrari 12

Slijedeća utrka Velika nagrada Azerbajdžana (28.04.2019.)

Obavijesti

Osnovan Auto-moto karting klub COBRA

Nakon dužeg vremena u Virovitici ponovno na svoje mogu doći istinski zaljubljenici u brzine i oktanske sportove jer je početkom godine osnovan Auto-moto karting klub COBRA koji nastoji obnoviti uspavani auto-moto sport u Virovitici. Na Osnivačkoj skupštini kojom je predsjedavao Inicijativni odbor donesena je odluka o osnivanju kluba te je izabrano rukovodstvo kluba na čelu s predsjednikom Dinkom Horvatićem, Tomislavom Lovrencom kao potpredsjednikom te je izabrana funkcija tajnika koju obavlja Mario Moslavac.

Klub je registriran te upisan u registar Udruga Republike Hrvatske početkom ove godine. Ovim putem bi htjeli javnosti predstaviti osnovne zadaće i ciljeve kluba, koji se sastoje u promicanju, razvoju i unapređivanju karting sporta, bavljenjem edukativnim radom na osposobljavanju mladih vozača-budućih natjecatelja te širenju tehničke kulture među mladima. Naravno, ne želimo zapostaviti zaljubljenike u motocikle i automobile jer i za njih imamo planove i programe kako bi i oni mogli biti okupljeni u jednu cjelinu koja bi ponovno uzburkala duhove prošlosti te pokazala da i Virovitičani mogu biti poznati na hrvatskoj auto-moto sceni.

Ovog proljeća planiramo pokrenuti karting školu pa pozivamo sve zainteresirane da nam se slobodno jave jer zaista želimo popularizirati i omasoviti karting sport u Virovitici koji će zasigurno od ove godine uveseljavati i mlade i stare koji bi se htjeli okušati u tom sportu. Sada, na početku nas nema puno jer prije nekoliko godina u našem gradu je bio jedan karting klub koji je jako unazadio taj sport u gradu pa ga zato više ni nema, a želimo istaknuti da nemamo ništa zajedničko s njim.

Autoklub Virovitica nam je izašao u susret te nam je omogućio da preko vikenda na njihovom vježbalištu treniramo i održavamo karting školu te im i ovim putem zahvaljujemo što su nam pomogli. Danas u vlasništvu kluba imamo kartinge na kojima će se održavati karting škola, imamo natjecateljske kartinge za treniranje i imamo jedan natjecateljski koji će predstavljati klub na prvenstvu Republike Hrvatske u klasi 125 ccm. Naravno, kao i svaki drugi koji se bave nekim sportom i mi imamo poteškoća pa ovim putem molimo zainteresirane da nam pomognu u obnovi postojeće staze koju smo dobili na korištenje, da nam se jave, a mi ćemo zauzvrat reklamirati i promovirati ih na prvenstvenim utrkama. Pokušajmo zajedno vratiti sjaj virovitičkom karting sportu jer svaki početak počinje prvim korakom, zato ne okolišajte, javite nam se da zajedno započnemo novu povijest auto-moto sporta u Virovitici.
Print