Obavijesti
Osnovan Auto-moto karting klub COBRA
Nakon dužeg vremena u Virovitici ponovno na svoje mogu doći istinski zaljubljenici u brzine i oktanske sportove jer je početkom godine osnovan Auto-moto karting klub COBRA koji nastoji obnoviti uspavani auto-moto sport u Virovitici. Na Osnivačkoj skupštini kojom je predsjedavao Inicijativni odbor donesena je odluka o osnivanju kluba te je izabrano rukovodstvo kluba na čelu s predsjednikom Dinkom Horvatićem, Tomislavom Lovrencom kao potpredsjednikom te je izabrana funkcija tajnika koju obavlja Mario Moslavac.

Klub je registriran te upisan u registar Udruga Republike Hrvatske početkom ove godine. Ovim putem bi htjeli javnosti predstaviti osnovne zadaće i ciljeve kluba, koji se sastoje u promicanju, razvoju i unapređivanju karting sporta, bavljenjem edukativnim radom na osposobljavanju mladih vozača-budućih natjecatelja te širenju tehničke kulture među mladima. Naravno, ne želimo zapostaviti zaljubljenike u motocikle i automobile jer i za njih imamo planove i programe kako bi i oni mogli biti okupljeni u jednu cjelinu koja bi ponovno uzburkala duhove prošlosti te pokazala da i Virovitičani mogu biti poznati na hrvatskoj auto-moto sceni.

Ovog proljeća planiramo pokrenuti karting školu pa pozivamo sve zainteresirane da nam se slobodno jave jer zaista želimo popularizirati i omasoviti karting sport u Virovitici koji će zasigurno od ove godine uveseljavati i mlade i stare koji bi se htjeli okušati u tom sportu. Sada, na početku nas nema puno jer prije nekoliko godina u našem gradu je bio jedan karting klub koji je jako unazadio taj sport u gradu pa ga zato više ni nema, a želimo istaknuti da nemamo ništa zajedničko s njim.

Autoklub Virovitica nam je izašao u susret te nam je omogućio da preko vikenda na njihovom vježbalištu treniramo i održavamo karting školu te im i ovim putem zahvaljujemo što su nam pomogli. Danas u vlasništvu kluba imamo kartinge na kojima će se održavati karting škola, imamo natjecateljske kartinge za treniranje i imamo jedan natjecateljski koji će predstavljati klub na prvenstvu Republike Hrvatske u klasi 125 ccm. Naravno, kao i svaki drugi koji se bave nekim sportom i mi imamo poteškoća pa ovim putem molimo zainteresirane da nam pomognu u obnovi postojeće staze koju smo dobili na korištenje, da nam se jave, a mi ćemo zauzvrat reklamirati i promovirati ih na prvenstvenim utrkama. Pokušajmo zajedno vratiti sjaj virovitičkom karting sportu jer svaki početak počinje prvim korakom, zato ne okolišajte, javite nam se da zajedno započnemo novu povijest auto-moto sporta u Virovitici.
Mario Moslavac
28.01.2008.