Dobro došli

Dobro došli na web Auto-moto karting kluba Cobra iz Virovitice.

Formula 1

Formula 1 - sezona 2019.

Zadnja utrka Velika nagrada Kine (14.04.2019.)

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Sebastian Vettel
4. Max Verstappen
5. Charles Leclerc

Poredak vozača
1. Lewis Hamilton 68
2. Valtteri Bottas 62
3. Max Verstappen 39
4. Sebastian Vettel 37
5. Charles Leclerc 36

Poredak konstruktora
1. Mercedes 130
2. Ferrari 73
3. Red Bull Racing Honda 52
4. Renault 12
5. Alfa Romeo Racing Ferrari 12

Slijedeća utrka Velika nagrada Azerbajdžana (28.04.2019.)

Novosti

Karting se vratio u Viroviticu

Karting se vratio u Viroviticu

Novoizgrađena karting staza u Virovitici ugostila je u nedjelju pedesetak vozača i vozačica iz cijele Hrvatske. Raspoređeni u sedam kategorija borili su se za pobjednika 1. Nagrade Virovitice.

Recimo kako je ova utrka prva u kalendaru i tim više veseli činjenica o velikom broju vozača. Rotax S bila je najbrojnija klasa, a domaćini su imali jednog predstavnika. Pobjeda je otišla u Koprivnicu, najbrži je bio Matija Momčilović. Zanimljivo je bilo i u najmanjim klasama, točnije klasama koje voze oni najmlađi. Pobjednik Klase 1 također je iz Koprivnice, Adrian Sekulić. Klasa 2, druga po brojnosti donijela je zanimljivu borbu do samog kraja, a pehar je otišao u ruke Damiana Sekulića iz Novog Marofa. Domaćini su u ovoj klasi imali treće mjesto koje je za AMKK Cobru izborila Corina Lukša. Juraj Kovačić osvojio je prvo mjesto u Klasi 3 – Mini kart, dok je Martin Kodrić zauzeo najviše postolje u Klasi 5 – Rotax Junior.

Nakon njih na stazu su izašli vozači Klase 7 – C125B , pobjednik ove klase dolazi iz zagrebačkog kluba KK1, Ivan Kodrić. Posljednja klasa 9 Eco kart podigla je mnogobrojnu publiku na noge. Iz prvog startnog reda krenuo je domaći vozač Ivijan Rajnović. Atraktivna vožnja i borba za svaki zavoj bila je do samoga kraja utrke, veliki poklon za trud i rad, prvo mjesto ostaje na domaćoj stazi, u domaćem klubu. Na najvišu stepenicu postolja popeo se Ivijan Rajnović, dok je Samir Smailagić s kojim je Rajnović kroz cijelu utrku imao veliku borbu zauzeo drugo mjesto, treći je Tomislav Lovrenc. U konkurenciji klubova prvo mjesto pripalo je KK1 iz Zagreba, druga je Podravina iz Koprivnice, a treći je AK Info Kart.

Dodajmo ovome kako je fešta od kartinga počela u subotu kada je održana pozivna utka Virovitica 1234. Vještine na stazi, ne u kartingu već u automobilu pokazao je i Niko Pulić, a pobjednik klase imao je priliku provozati se s automobilističkim asom.  

 

...kako je sve izgledalo pogledajte u našoj galeriji slika...

 

Print