Novosti
Karting se vratio u Viroviticu

Novoizgrađena karting staza u Virovitici ugostila je u nedjelju pedesetak vozača i vozačica iz cijele Hrvatske. Raspoređeni u sedam kategorija borili su se za pobjednika 1. Nagrade Virovitice.

Recimo kako je ova utrka prva u kalendaru i tim više veseli činjenica o velikom broju vozača. Rotax S bila je najbrojnija klasa, a domaćini su imali jednog predstavnika. Pobjeda je otišla u Koprivnicu, najbrži je bio Matija Momčilović. Zanimljivo je bilo i u najmanjim klasama, točnije klasama koje voze oni najmlađi. Pobjednik Klase 1 također je iz Koprivnice, Adrian Sekulić. Klasa 2, druga po brojnosti donijela je zanimljivu borbu do samog kraja, a pehar je otišao u ruke Damiana Sekulića iz Novog Marofa. Domaćini su u ovoj klasi imali treće mjesto koje je za AMKK Cobru izborila Corina Lukša. Juraj Kovačić osvojio je prvo mjesto u Klasi 3 – Mini kart, dok je Martin Kodrić zauzeo najviše postolje u Klasi 5 – Rotax Junior.

Nakon njih na stazu su izašli vozači Klase 7 – C125B , pobjednik ove klase dolazi iz zagrebačkog kluba KK1, Ivan Kodrić. Posljednja klasa 9 Eco kart podigla je mnogobrojnu publiku na noge. Iz prvog startnog reda krenuo je domaći vozač Ivijan Rajnović. Atraktivna vožnja i borba za svaki zavoj bila je do samoga kraja utrke, veliki poklon za trud i rad, prvo mjesto ostaje na domaćoj stazi, u domaćem klubu. Na najvišu stepenicu postolja popeo se Ivijan Rajnović, dok je Samir Smailagić s kojim je Rajnović kroz cijelu utrku imao veliku borbu zauzeo drugo mjesto, treći je Tomislav Lovrenc. U konkurenciji klubova prvo mjesto pripalo je KK1 iz Zagreba, druga je Podravina iz Koprivnice, a treći je AK Info Kart.

Dodajmo ovome kako je fešta od kartinga počela u subotu kada je održana pozivna utka Virovitica 1234. Vještine na stazi, ne u kartingu već u automobilu pokazao je i Niko Pulić, a pobjednik klase imao je priliku provozati se s automobilističkim asom.  

 

...kako je sve izgledalo pogledajte u našoj galeriji slika...

 

Vanja Margetić
27.04.2009.