Novosti
Dobar posao u Virovitici – ''Karting Open Day''
Spojiti ljubitelje oktana, prezentirati svoj rad, cijeli dan imati punu stazu, a još pri tome iz fotelja uspjeti izvući političare o kojima ovisite uistinu nije lako. Tako nešto u nedjelju je pošlo za rukom članovima i naravno njihovim obiteljima AMKK Cobra iz Virovitice.

U nedjelju su naime dečki iz kluba održali ''Karting Open Day''. Kako je to uistinu izgledalo? Mnoštvo posjetitelja čekalo je u redu kako bi pod stručnim vodstvom članova kuba dobilo upute i korisne informacije o vožnji kartinga. Treba svakako naglasiti da svi oni koji su željeli probati kako vožnja kartingom uistinu izgleda to mogli učiniti potpuno besplatno. Od ranih jutarnjih sati zaljubljenici u oktanski sport pohodili su stazu u Virovitici, koja moramo priznati vapi za obnovom. Posjetitelji su dolazili iz obližnjih, Virovitici susjednih gradova, Slatine, Pitomače, Đurđevca, Koprivnice, Križevaca, a bilo je registarskih oznaka iz udaljene Rijeke. Neki od njih potporu jedinom klubu ovakvog tipa došli su dati potporu, dok su drugi sa svojim kartinzima željeli pomoći u prezentaciji ovog uistinu zanimljivog sporta. Kako sam i sam ljubitelj oktanskog sporta bila je ovo jedinstvena prilika za isprobati kako to funkcionira.

Moram priznati da na blagodati klima uređaja, udobnih sjedala odmah možete zaboraviti. Sjedite doslovno na zemlji, oko vas samo staza, zvuk motora i klinci koji su me moram priznati prestizali sa oduševljenjem. Nisam slučajno u rečenici prije spomenuo klince, odnosno one najmlađe. Kada sam došao na stazu u prvi tren pomislio sam kako je cijeli autobus školske djece najmanjih razreda na stazi. Krivo! Sve su to mali zaljubljenici u automobilizam, u njihovom slučaju riječ je o kartingu. Zadovoljstvo je bilo gledati ih kako sa puno osjećaja prolaze zavoje i svaki krug bivaju sve bolji. Iz kartinga bi izašli van samo u slučaju nestanka benzina ili kada bi ih mame pozvale na ručak. Pod budnim okom ljudi iz kluba nizali su krugove do kasnih poslijepodnevnih sati, a siguran sam da je staza osvijetljena da bi vozili do dugo u noć.

''Open Day'' odličan za promociju kluba i sporta

U kratkim pauzama, ako ih tako možemo nazvati uspio sam razgovarati sa svojim prijateljem i tajnikom AMKK Cobra Mariom Moslavcem. U borovoj hladovini uz slavonski kulen, sir, kiflice i pivu započeli smo razgovor. Usput rečeno kakva bi to fešta u Slavoniji bila da nema nešto za pojesti, a prilog od prodanog pića išao je za pomoć kluba. Puno smo razmišljali kako i na koji način prezentirati rad kluba našim sugrađanima i posjetiteljima. Nakon kratkih dogovora odlučili smo se ekipirati, podijeliti uloge i održati ovo što ste mogli vidjeti. Iznimno sam zadovoljan odazivom posjetitelja, kao što i sam možeš vidjeti staza je puna, bolidi se gase jedino za punjenje gorivom. Druženje ovakvog tipa organizirali smo kako bismo svim potencijalnim ulagačima i sponzorima u ovaj sport prezentirali rad kluba, upoznali ih sa ovim izuzetno zanimljivim sportom, ali ih upoznali i sa nama samima.
Image

Veseli me činjenica kako su i neke od gradskih i županijskih struktura danas posjetile ovu stazu i obećale pomoć. Moramo misliti na mlade, moramo misliti na njihov razvoj, a ovo je uistinu najbolji način kako ih maknuti sa ulice, iz kafića, kako ih usmjeriti u pravom smislu te riječi kroz u život. Na kraju zahvaljujem članovima naših obitelji koji su kao što možeš vidjeti cijeli dan ovdje uz nas i daju nam neopisivu podršku, završio je Mario. Tema za razgovor bilo je puno, no klinci su bili nestrpljivi, a i neki od poduzetnika su došli na stazu pa je trebalo preuzeti i menadžersku ulogu. Članovi AMKK Cobra napravili su dobar posao u Virovitici!
Vanja Margetić
05.06.2008.