Novosti
Još jedna odrađena utrka iza nas ... 8. Nagrada Virovitice

Još jedna utrka Prvenstva Hrvatske u kartingu je iza nas. Kiša koja je padala u većini Hrvatske zaobišla je Viroviticu i olakšala domaćinu, AMKK „Cobra Virovitica", organizaciju ovog natjecanja. Iako su natjecanja u klasama bila odlična, kao i sama organizacija, najvažnija vijest iz Virovitce je  povratak publike na karting stazu. Očito je da su višetjedne pripreme organizatora urodile plodom, kao i trud uložen u promociju ove utrke, jer napokon se tražilo mjesto više uz ogradu predviđenu za gledatelje. Nakon svih natjecanja ove sezone možda se i po prvi put ozbiljnije nazire povratak interesa za karting sport i to u našoj Virovitici. Ukupno je s gostima iz Crne Gore nastupilo 36 vozača.

 

Limač 50

Mjesta na vrhu i ovaj su put ostala rezervirana za najveće konkurente - osvajača nagradne medalje - pobjednika Marka Turka (AK „FM Team") i Adriena Meseca (KK „Rijeka). Treći je kroz cilj  projurio Lovro Carin (AK „FM Team"). Ovo je klasa koje se ne boduje i svi vozači proglašavaju se pobjednicima, tako da su se najbržima na postolju pridružili još i Lea Šajnić (KK „1"), Filip Lozić (KK „Rijeka") i Fran Kranjac (AKK „Podravina Koprivnica").

 

 

Mini 60

Prvi je puta ove sezone utrku započinjao sa treće startne pozicije, ali  obje su pobjede i ovog puta pripale Damianu Sekuliću (AMKK „Cobra Virovitica"), tako da je njegov ovogodišnji skor impresivnih devet pobjeda u deset nastupa. Mladi vozač ovime je i teorijski potvrdio ovogodišnji naslov državnog prvaka, iako su do kraja ostale još dvije utrke. Max Herendić, član KK „1" iz Zagreba i ovoga je puta pokazao najviše od preostalih vozača, kao i da je u vrhunskoj formi, plasiravši se dva puta na drugu poziciju. Ugodno osvježenje vidjeli smo u Leu Srđenoviću, vozaču KK „Podravina Koprivnica". Ostvarenim drugim mjestom na kvalifikacijama, a potom i dva treća mjesta na utrkama, pridružio se po prvi put ove sezone najuspješnijim vozačima klase na pobjedničkom postolju.  Dorian Vargović (AMKK „Cobra Virovitica") plasirao se na četvrto mjesto sa svega dva boda prednosti ispred petoplasirane Mateje Turk (AK „FM Team). Dvanaest vozača na startu najbrojnije klase zanimljivim je vožnjama i ovaj put uveličalo ovo natjecanje.

 

KF3

Juraj Kovačić dovezao se do prve ovosezonske pobjede u Klasi 3 - „KF3". Već na kvalifikacijama postavio je najbrži krug i pokazao da će biti jedan od glavnih favorita za pobjedu dana. Kroz dan jednostavno nije dopustio nikakva iznenađenja, te je ovom pobjedom pokazao da je u uzlaznoj „formi". Na iznenađujuće drugo mjesto plasirao se uporni i odlični Marino Radetić (KK „Rijeka") otvarivši si do kraja sezone čak i mogućnost plasmana na finalnu treću poziciju prvenstva. Još jedan član KK „Rijeka", ujedno i debitant u ovoj klasi, Dario Ćućić dovezao se do treće stepenice pobjedničkog postolja. Četvrtoplasirani William Mucak (KK „1"), ujedno i glavni favorit za pobjedu ove utrke, nije imao svoj dan. Prvo je po okončanju prve utrke kažnjen sa oduzimanjem pet bodova zbog nesportske vožnje, a  u drugoj utrci karting mu je otkazao poslušnost i morao je odustati (!). Ipak, samo ga još pokoji bod dijeli od potvrde naslova prvaka i vjerujemo da će to na zadnjoj utrci i ostvariti.

 

Klasa 4 KZ2

 Klasu 4 na ovom su natjecanju pojačala i tri odlična vozača iz Crne Gore, učinivši natjecanje zanimljivim i konkurencijski jačim u Otvorenom PH. Ivan Žovan (KK „1") naplatio je s kamatama propušteno na posljednjoj utrci u Virovitici, ostvarivši pobjede u obje vožnje. Interesantno je da je glavnog kandidata u borbi za vrh imao u članu KK „Podgorica" Jovanu Toškoviću, ali nije dopustio nikakva iznenađenja. Drugoplasirani u Prvenstvu Hrvatske, Filip Romić (AMKK „Cobra Virovitica), nije želio ništa riskirati i dovezao se do jednog od mjesta na postolju, čime je potvrdio naslov prvaka Hrvatske u ovoj klasi. Treći je bio Renato Dujmović, član KK „Koprivnica", koji će upravo sa Žovanom na posljednjoj utrci odlučivati o drugoplasiranom vozaču našeg prvenstva.

 

Rotax Kup

Berbu bodova nastavio je Tomislav Lovrenc (AKK „Podravina Koprivnica"), i pitanje osvajača Rotax Kupa ovim je gotovo riješeno. Pobjede su izborene uvjerljivo na obje utrke dana, dok su se na drugo i treće mjesto plasirali vozači kluba domaćina Marin Posavec i Luka Buzo.

 

Klubovi

Odluka o prvacima na zadnjoj utrci sezone

 Neizvjesno je bilo u konkurenciji klubova, a odluka o naslovu prvaka prolongirana je do zadnje utrke sezone koja će se održati ponovo, treći puta ove sezone u Virovitici. Vozači AMKK „Cobra Virovitica" sa 112 bodova plasirali su se na prvo mjesto ovog natjecanja, ali samo sa dva boda razlike ispred drugoplasiranog KK „1" iz Zagreba. Sa 98 osvojenih bodova treći su članovi KK „Koprivnica", dok su četvrti vozači sve uvjerljivijeg  KK „Rijeka".

 

Teamovi  

Svoju dominaciju nastavljaju budući prvaci Hrvatske, članovi „Kreator racing Teama" koji su na ovoj utrci sakupili 55 bodova prednosti ispred drugoplasiranog „Racing teama Romić". Treće mjesto pripalo je mladim vozačima, izdancima riječke karting škole - „Karting teamu Prelučka legenda". Moguća reorganizacija teamova po vozačkim imenima, te prijava još pokojeg teama mogla bi u idućoj sezoni dodatno zaoštriti i konkurenciju i u ovom nadmetanju.

Snimci: www.riautosport.hr

 

 

Rezultati PH:

Prva utrka - klasa „Limač 50" 1. Marko Turk (FM Team), 2. Mesec (Rijeka), 3. Carin (FM Team), 4. Lozić (Rijeka), 5. Kranjac (Podravina Koprivnica), 6. Šajnić (KK1 Zagreb); „Mini kart" 1. Sekulić (Cobra Virovitica), 2. Herendić (KK1), 3. Srđenović (Podravina Koprivnica); „KF3" 1. Kovačić (Koprivnica), 2. Mucak (KK1), 3. Radetić (Rijeka); „KZ2" 1. Žovan (KK1), 2. Romić (Cobra), 3. Dujmović (Koprivnica); ekipe 1. KK 1 Zagreb 65 bodova, 2. AMKK Cobra Virovitica 56, 3. KK Koprivnica 49; timovi 1. Kreator racing team 65, 2. Racing team Romić 40, 3. Karting team Prelučka legenda 16.

Druga utrka - „Mini kart" 1. Sekulić, 2. Herendić, 3. Srđenović; „KF3" 1. Kovačić, 2. Radetić, 3. Ćućić (Rijeka); „KZ2" 1. Žovan, 2. Romić, 3. Dujmović; ekipe 1. AMKK Cobra Virovitica 56, 2. KK Koprivnica 49, 3. KK 1 Zagreb 45; timovi 1. Kreator racing team 70, 2. Racing team Romić 40, 3. Karting team Prelučka legenda 33.

Rotax kup - prva utrka 1. Lovrenc (Podravina Koprivnica), 2. Samaržija (FM Team), 3. Buzo (Cobra); druga utrka 1. Lovrenc, 2. Posavec (Cobra), 3. Buzo. (mik)

 

Kako je i zadnja utrka nakon odustanka ostalih organizatora opet, skromno mislimo zasluženo pripala AMKK Cobra Virovitica, ovim putem najavljujemo karting vikend 29./30. 09. 2012. godine. Kako se borimo za naslov prvaka Hrvatske među klubovima bit će nam potrebna sva moguća podrška.

06.09.2012.