Novosti
Posjet COBRAMA

Dana 12. siječnja 2009. posjetili smo karting klub "Cobra" iz Virovitice. Tamo nas je dočekao tajnik kluba Mario Moslavac i mladi vozači kartinga: Edi Žilić (10 godina.), Corina Lukša (8 godina.) i Luka Moslavac (6 godina).

-Do ideje za naziv kluba "Cobra" došli smo  tako što je kobra brza i ne može se preokrenuti jer je blizu tla kao i karting. Zbog velikoga interesa za vožnju kartinga organizirali smo karting  školu koju je uspješno završilo 30-ak polaznika u dobi od šest do šesnaest godina. Novi polaznici moći će se upisati na proljeće-otkriva nam gospodin Moslavac.

U klubu imaju sedam kartinga. Edi, Corina i Luka  sudjelovali su već na  mnogim natjecanjima  i ostvarili prve  uspjehe. Na natjecanja su išli u Novi Marof, Belicu, Vinkovce i Zagreb.

Što je potrebno za uspješnu vožnju kartingom?
Mladi vozači kažu da je za uspješnu vožnju kartinga potrebna kao i u svakom sportu  volja, upornost, trud  i fizička sprema.
Kako se uspješno vozi karting, možete vidjeti na proljeće kada se otvara nova karting staza na prostoru bivše virovitičke vojarne.
I samo da znate karting je "ozbiljan sport, a ne hobi" kao što to neki misle.

Luka Marek i Filip Volejnik, OŠ Suhopolje
18.01.2009.