Dobro došli

Dobro došli na web Auto-moto karting kluba Cobra iz Virovitice.

Formula 1

Formula 1 - sezona 2019.

Zadnja utrka Velika nagrada Kine (14.04.2019.)

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Sebastian Vettel
4. Max Verstappen
5. Charles Leclerc

Poredak vozača
1. Lewis Hamilton 68
2. Valtteri Bottas 62
3. Max Verstappen 39
4. Sebastian Vettel 37
5. Charles Leclerc 36

Poredak konstruktora
1. Mercedes 130
2. Ferrari 73
3. Red Bull Racing Honda 52
4. Renault 12
5. Alfa Romeo Racing Ferrari 12

Slijedeća utrka Velika nagrada Azerbajdžana (28.04.2019.)

Novosti

Cobre i dalje u tijesnoj borbi za prvo mjesto

Cobre i dalje u tijesnoj borbi za prvo mjesto

U nedjelju 15. srpnja 2012. godine nastavljena je karting sezona Prvenstva Hrvatske trkom  „20. godina Karting centra Zagreb". Specifična i zahtjevna utrka pružila je gotovo u svakoj klasi vrhunske i neizvjesne dvoboje do samog kraja.

U klasi Mini kart 60 u konkurenciji dvanaest mladih kartigaša pobjedu u prvoj vožnji pripala je Herendiću koji je odolio velikom pritisku Sekulića i dovezao se do svoje prve karting pobjede u karijeri. U drugoj vožnji Sekulić je preuzeo nešto više rizika i nakon velikog pritiska preuzeo vodeću poziciju koju do kraja nije ispuštao. Ujedno je Sekuliću zbog pobjede u drugoj vožnji pripala i titula pobjednika dana utrke klase 2 - Mini kart. Niti ovog puta nije nedostajalo izlijetanja i kvarova, srećom bez posljedica, a od ostatka „karavane" u dvije je vožnje najkonstaniji bio mladi Jan Pokos (AKK „Zanatlija")  dovezavši se do treće pozicije ispred Daria Čućića (KK „Rijeka")  i Matije Jurišića (AK „Ri-autosport"). Nažalost „leteća Cobra" Dorian Vargović nije nastupio zbog bolesti.

U klasi KF3 Luka Mavrin jedan od glavnih favorita za pobjedu  na utrci klase nije nastupio tako da je odlični William Mucak (KK"1") uvjerljivim pobjedama u obje vožnje došao nadomak osvajanja naslova prvaka već dvije utrke prije kraja sezone. Sve bolji je i riječki vozač Marino Radetić (KK „Rijeka"), ujedno član „Karting teama Prelučka legenda" koji je osvajanjem drugog mjesto ispred Juraja Kovačića (KK „Koprivnica") pokazao da će se u idućim utrkama morati ozbiljnike računati i na njega.

 U klasi KZ2 jedini član domaćina KK „GB" Karlo Golub ostvario je pobjede u obje vožnje i pokazao da održava visoku formu iako ne sudjeluje aktivno u Prvenstvu Hrvatske. Renato Dujmović (KK „Koprivnica") osvojio je drugo mjesto sa dva istovjetna plasmana na utrkama, dok se Filip Romić, član AMKK „Cobra Virovitica" ovoga puta morao zadovoljiti trećim mjestom. Ukupno sedam vozača ove klase učinilo je utrku izuzetno zanimljivom.

U borbi za Rotax kup nastupilo je pet vozača gdje je drugim mjestom u prvoj vožnji, te pobjedom u drugoj do vrha postolja dovezao se Nikola Samaržija. Najveći konkurent dana bio mu je vozač Cobri Marin Posavec koji je ostvario i pobjedu u prvoj vožnji, ali je u drugoj završio na trećem mjestu te u ukupnom plasmanu drugi ispred Tomislava Lovrenca, člana AKK „Podravina Koprivnica".

 Nastavlja se neizvjesna borba za prvake Hrvatske u konkurenciji klubova. Pobjeda KK „1 Zagreb" na ovom natjecanju do kraja je zaoštrila situaciju na ljestvici, tako da sada razlika između višestrukih prvaka i drugoplasiranog AMKK „Cobra Virovitica" (drugoplasirani na ovoj utrci). Očekuje nas prava završnica sezone u konkurenciji klubova.

Do trećeg mjesta dovezli su se vozači KK „Koprivnica".

 Kako bilo da bilo, sezona ide dalje i pred nama su još dva natjecanja s ukupno četiri bodovne utrke. Prva će se utrka umjesto u predviđenom Čakovcu održati na našem domaćem terenu u Virovitici 1. i 2. rujna gdje će se Cobre boriti za važne bodove za titulu prvaka, dok bi sezona trebala biti zatvorena natjecanjem u Puli zakazana za 29. i 30. rujna.

Print