Dobro došli

Dobro došli na web Auto-moto karting kluba Cobra iz Virovitice.

Formula 1

Formula 1 - sezona 2019.

Zadnja utrka Velika nagrada Kine (14.04.2019.)

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Sebastian Vettel
4. Max Verstappen
5. Charles Leclerc

Poredak vozača
1. Lewis Hamilton 68
2. Valtteri Bottas 62
3. Max Verstappen 39
4. Sebastian Vettel 37
5. Charles Leclerc 36

Poredak konstruktora
1. Mercedes 130
2. Ferrari 73
3. Red Bull Racing Honda 52
4. Renault 12
5. Alfa Romeo Racing Ferrari 12

Slijedeća utrka Velika nagrada Azerbajdžana (28.04.2019.)

Novosti

Prvi vrijedni bodovi za Cobre

Prvi vrijedni bodovi za Cobre

U nedjelju, 22.4.2012. godine u Novom Marofu održano je prvo natjecanje u karting športu pod nazivom 1. Nagrada OKŠ-a 2012. koje se bodovalo za Prvenstvo Hrvatske u kartingu.

Na natjecanju u konkurenciji 9 klubova nastupio je i virovitički karting klub Cobra sa pet vozača koji su osvojili prve i vrijedne bodove za virovitički klub koji je na kraju natjecanja završio na 2. mjestu u klupskom poretku, kojemu je pehar za prvo mjesto izmakao za 4 boda.
Od vozača, nastupili su Ivan Markić, Dorian Vargović, Damian Sekulić, Mihael Meretaj i Filip Romić koji su po kiši cijeli dan vrijedno skupljali prvenstvene bodove.

Pobjedom u obje utrke Damian Sekulić je nastavio trogodišnji ciklus pobjeđivanja u svojoj klasi uz kojega mlađi mu kolega u klasi Dorian Vargović polako ali sigurno stasa u sve boljeg vozača koji je na nedjeljnoj utrci ukupno završio četvrti zbog mehaničkog kvara koji ga je stajao pobjedničkog podija i trečeg mjesta. Kiša je pomrsila račune i Mihaelu Meretaju koji je uz manjak treninga uoči kišne utrke završio na 8. mjestu od ukupno 14 vozača koji su nastupili na nedjeljnoj utrci u klasi MINIKART.

Najveća drama dana se odvijala u najjačoj klasi, klasi KZ2 (prošlogodišnja klasa C 125 s mjenjačem) u kojoj ove godine naslov brani prošlogodišnji prvak Filip Romić koji je besprijekorno odradio sve treninge i kvalifikacije gdje je najuvjeriljivije bio najbrži te je startao sa prvog mjesta na startnom gridu.

Uoči samog početka natjecanja, počela je padati kiša te je direktor natjecanja, inače iz redova Zbora sudaca Cobra Virovitica - Dinko Horvatić, proglasio kišnu utrku koja nije išla na ruku virovitičkom prvaku koji nije uspio sačuvati prednost prvog startnog mjesta. Kišne utrke klase KZ2 je bilo zaista teško gledati jer na najbržoj karting stazi u Hrvatskoj, za vožnju kartinga po mokroj pisti pri brzinama od 150-170 km/h zaista treba imati hrabrosti u kojoj je naš prvak Filip Romić na kraju dana ipak uspio osvojiti drugo mjesto na kojem su mu čestitali svi vozači iz njegove klase, znajući da mu je to prva kišna utrka u životu.

Slijedeće natjecanje je vrlo brzo, već za 10-tak dana, ponovno se najbolji hrvatski kartingaši okupljaju na stazi u Novom Marofu gdje će ponovno odmjeriti snage na kojem virovitička Cobra ponovno odlazi skupljati prvenstvene bodove.

Print