Dobro došli

Dobro došli na web Auto-moto karting kluba Cobra iz Virovitice.

Formula 1

Formula 1 - sezona 2019.

Zadnja utrka Velika nagrada Kine (14.04.2019.)

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Sebastian Vettel
4. Max Verstappen
5. Charles Leclerc

Poredak vozača
1. Lewis Hamilton 68
2. Valtteri Bottas 62
3. Max Verstappen 39
4. Sebastian Vettel 37
5. Charles Leclerc 36

Poredak konstruktora
1. Mercedes 130
2. Ferrari 73
3. Red Bull Racing Honda 52
4. Renault 12
5. Alfa Romeo Racing Ferrari 12

Slijedeća utrka Velika nagrada Azerbajdžana (28.04.2019.)

Novosti

Karting open day 2 - Virovitica

Karting open day 2 - Virovitica

Virovitičani, posebice zaljubljenici u oktanske sportove zasigurno će ovu godinu pamtiti po dvije velike stvari. Početkom godine osnovan je karting klub, koji iz dana u dan okuplja sve veći broj članova i istinskih zaljubljenika u ovaj sport, to je prva. Druga, svakako hvalevrijedna, ali i za razvoj ovog sporta neophodna je izgradnja karting staze. Upravo ovoj drugoj posvetit ćemo nekoliko redaka našeg portala.

Staza je možemo reći pri samom kraju, tek nekoliko kozmetičkih zahvata i ista će u potpunosti biti gotova. Završetak staze bio je dobar povod za organizaciju jednog ugodnog druženja prošle nedjelje na novoj stazi izgrađenoj unutar kompleksa bivše vojarne, usput rečeno mjesta ima toliko da bi se i staza za F1 mogla tamo smijesiti, no to je neka druga priča.

Kartingaši su u nedjelu stizali iz cijele Hrvatske, podijeljeni po klasama odrađivali su treninge, da bi na kraju dana bile vožene simulacije utrka. Pedesetak vozača okupilo se na novoizgrađenoj stazi kako bi dali potporu klubu koji je tek u povojima. Najzanimljivije, svakako bile su klase najmlađih, koje su ujedno bile i najbrojnije. Upravo zbog njih bitna je kvalitetna staza, kako bi treninzi bili što uspješniji.

Hodajući uz stazu, ništa, ali doslovno ništa osim riječi hvale od prisutnih toga dana niste mogli čuti. Staza je super, ovo je prekrasan kompleks, odlično tehnički napravljeno, bili su samo neki od komentara koje ste mogli čuti. Osmjeh s lica organizatora nije silazio, a sudionicima je isti postao veći nakon zajedničkog ručka, nekoliko stotina porcija graha, koji je bio fantastičan podijeljeno je u nedjelju.

Neumorni Virovitičani dotjeruju stazu do najsitnijih detalja, kao što smo već rekli samo su kozmetičke preinake potrebne i sigurni smo kako je ovaj dio Slavonije dobio jedan prekrasan oktanski kompleks, koji će zasigurno od strane publike, ali i vozača iz dana u dan biti sve posjećeniji. Dolaskom hladnijih dana, kartingaši će se sa staze preseliti u garaže, dosta posla očekuje ih na bolidima koje treba pripremiti za iduću sezonu. Veselimo se proljeću, toplijim danima i naravno druženju na stazi. Kako bi se ono reklo, off the record nadamo se i službenoj trci iduće godine u Virovitici, po prikazanom u nedjelju uistinu nema razloga da ista ne bude odvožena na stazi AMKK Cobra u Virovitici.

Držimo palčeve!

 

 

Print