Dobro došli

Dobro došli na web Auto-moto karting kluba Cobra iz Virovitice.

Formula 1

Formula 1 - sezona 2019.

Zadnja utrka Velika nagrada Kine (14.04.2019.)

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas
3. Sebastian Vettel
4. Max Verstappen
5. Charles Leclerc

Poredak vozača
1. Lewis Hamilton 68
2. Valtteri Bottas 62
3. Max Verstappen 39
4. Sebastian Vettel 37
5. Charles Leclerc 36

Poredak konstruktora
1. Mercedes 130
2. Ferrari 73
3. Red Bull Racing Honda 52
4. Renault 12
5. Alfa Romeo Racing Ferrari 12

Slijedeća utrka Velika nagrada Azerbajdžana (28.04.2019.)

Novosti

Pokazna karting utrka u Virovitici

Pokazna karting utrka u Virovitici

U nedjelju 10. kolovoza 2008. godine Auto-moto karting klub COBRA organizirao je pokaznu karting utrku svojih članova.

Vozilo se pet utrka a sudjelovalo je ukupno 27 vozača koji su se natjecali za medalje i pehare.

Poslije kvalifikacija za najjaču OPEN klasu, utrku su otvorili vozači u klasi HONDA JUNIOR u kojoj je pobijedio Patrik Ribić, a slijede ga Mateo Mikolić i Martin Raut.

Nakon JUNIORA na stazu su došli vozači koji voze kartinge u Klasi Kadet, koji se voze na motorima COMER od 60 kubičnih centimetara kod kojih je najbolje mjesto na postolju izborio Luka Moslavac a slijede ga Edi Žilić i Borna Romić.

Poslije komeraša na stazi su se pojavile ljepše pripadnice našeg kluba koje su se natjecale u kartinzima koje pogone Hondini motori i nakon zaista lijepe utrke na kraju je slavila Martina Šelimber a slijede ju Martina Vezmarović na drugom i Marina Đurđević na trećem mjestu.

Poslije kratke stanke na stazu su izašli vozači koji su se natjecali u HONDA SENIOR kod kojih su slavili Antonio Matošević na prvom, Zvonimir Paurić na drugom i Mujko Fazlijaj poznatiji kao virovitički Hamilton na trećem mjestu.

Peta utrka ujedno i najatraktivnija gledateljima je priredila pravi spektakl koji po pokazanim vožnjama nije bio daleko od pravih prvenstvenih utrka. Nakon dugih petnaest krugova sa stalnim izmjenama u poretku i brojnim pretjecanjima na kraju je slavio jedan od najmlađih sudionika u toj utrci Filip Romić a slijede ga Željko Lovrenc na drugom i Nino Gabrovec na trećem mjestu.

Kako je ovo bila pokazna karting utrka gdje su vozači bili upoznati sa pravilima pokazne utrke nismo uspjeli smanjiti tenzije kod vozača jer adrenalin je napravio svoje i svi su se borili za odličja kao da su na pravoj utrci.

Nakon dva sata odlično organizirane manifestacije virovitičkoj publici smo se prezentirali u pravom svjetlu gdje smo pokazali tko smo, što smo i što smo u mogućnosti organizirati.

Ovim putem se zahvaljujem svim našim vrijednim članovima koji su se neumorno trudili i radili dugo u noć, našim obiteljima koji nas podržavaju da uzdignemo karting šport u našem gradu, virovitičkoj tvrtci «Romić Promet» koja nas je kao glavni sponzor pratila u ovoj organizaciji, Športskoj zajednici Grada Virovitice,županu Virovitičko-podravske županije Tomislavu Tolušiću, Turističkoj zajednici Grada Virovitice, Gradskom poglavarstvu na čelu sa gradonačelnikom Ivicom Kirinom, tvrtci «Mišić Prijevoz», Autoklubu Virovitica, virovitičkoj policiji, vatrogascima, hitnoj medicinskoj pomoći i na kraju najboljoj publici na svijetu, našim Virovitičanima koji su navijali, gledali i bodrili naše vozače.

 

Print